BlogHandig & Tips

Zwangerschapstest Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Hands Holding Pregnancy Test Kit

Een zwangerschap is een bijzondere en spannende periode in het leven van veel vrouwen. Of je nu hoopt op een zwangerschap of juist niet, het is belangrijk om te weten of je zwanger bent. Het zal voor de ene groep mensen een hele hoop stress wegnemen of juist verergeren, andere vrouwen zal je niet blijer kunnen zien.

In ieder geval heb je, om het te kunnen weten, een zwangerschapstest nodig. Gezien die dingen absoluut niet goedkoop kunnen zijn, maar je er waarschijnlijk wel meer dan één in je leven gaat gebruiken, ben je nieuwsgierig naar budgetvarianten. In deze blog zul deze keuzes voorbij zien komen, inclusief uitleg over de betrouwbaarheid en het gebruik ervan. We wensen je alvast veel succes en als je gewenst zwanger blijkt te zijn, wensen we je veel succes toe! Je wordt ongetwijfeld een goede moeder!

Zwangerschapstest Action

Inderdaad, al bij de Action schaf je een zwangerschapstest aan. Deze koop je echt voor een spotgoedkope prijs, maar dat zal je straks zien. In ieder geval kan het zeker wat bijdragen wanneer jullie proberen in verwachting te raken, maar het inmiddels al maanden duurt. Elke keer zo’n test van twee tientjes, is dan best prijzig.

Lifecare zwangerschapstest

Prijs: 1,59
Aantal: 2 stuks

Deze zwangerschapstest is een betrouwbaar en handig hulpmiddel voor vrouwen die snel en nauwkeurig willen weten of ze zwanger zijn. Met een indrukwekkende nauwkeurigheid van 99% biedt deze test gemoedsrust en zekerheid. Het unieke beschermkapje zorgt voor hygiëne en voorkomt onnodige knoeipartijen, waardoor de test eenvoudig en schoon uitgevoerd kan worden. Binnen slechts 5 minuten na het uitvoeren van de test ontvang je het resultaat, waardoor je snel duidelijkheid hebt over je zwangerschapsstatus. In principe kan je ervan uitgaan dat een zwangerschapstest die in Nederland wordt aangeschaft, betrouwbaar is. Het is dus niet dat het bedrag je vertelt dat het resultaat nooit kloppend is.

Klik hier om de zwangerschapstest te bekijken

Lifecare vroege zwangerschapstest

Prijs: €1,98
Aantal: 2 stuks

Normaal gesproken doe je een zwangerschapstest op de dag waarop je eigenlijk je menstruatie had moeten hebben. Met deze zwangerschapstest kan je het al eerder testen. Al vier dagen voor die bepaalde datum, neem je deze test in gebruik. Gezien er twee in de verpakking hebt, kan je het bijvoorbeeld ook nog een dag later uitproberen. Ben je zwanger, dan zie je als het goed is twee streepjes verschijnen. Dat tweede streepje geeft weer of je het hormoon hCG in je bloed hebt. Dit hormoon maak je in een dergelijke hoeveelheid aan, wanneer je zwanger bent. Zo doen ze dat dus. Overigens geldt ook bij deze test een nauwkeurigheid 99%. !00% zal je eigenlijk bij geen enkele test tegenkomen. Hiermee bouwen de fabrikanten een soort ‘zekerheid’ voor zichzelf in.

Klik hier om de zwangerschapstest te bekijken

Zwangerschapstest Lidl

Helaas verkopen ze bij de Lidl geen zwangerschapstest. Je waarschijnlijk dus echt langs een drogisterij of iets dergelijks moeten gaan, om een test te vinden. Althans, we weten dat je bij bijvoorbeeld de Albert Heijn wél een zwangerschapstest kan vinden (deze zie je zo). Het hangt er dus maar net van af, welke supermarkt je binnenloopt. Maar goed, sla de Lidl maar alvast over.

Andere budget keuzes

Het zou een beetje gek zijn als alleen bij de Action een aantal zwangerschapstesten voor een kleine prijs worden verkocht. Dit is danoook niet het geval. We vertellen je graag waar je deze dan wél kan aanschaffen. Lees gauw verder om te ontdekken welke winkels het betreft.

Zwangerschapstest Albert Heijn

Bij de Albert Heijn worden eigenlijk heel veel zwangerschapstesten verkocht. Zo hebben ze er eentje van hun eigen merk (die nog redelijk duur is), maar ook eentje van Dr. Orginal, die we hier laten zien.

Prijs: €4,99
Aantal: 2 stuks

De Dr. Original Zwangerschapstest is slechts vijf euro en bevat in totaal twee stuks. In principe werkt deze zoals alle andere testen, waarbij je over een staafje heen urineert (of deze in urine houdt voor enige tijd), even wacht en de uitslag ontvangt. De uitslag krijg je aan de hand van streepjes, waarvan de betekenis op de bijsluiter staat. Ook bij deze test geldt een nauwkeurigheid of betrouwbaarheid van 99%. Een tipje van ons voor jou: hoe langer je wacht na de dag waarop je eigenlijk had moeten menstrueren, hoe betrouwbaarder het resultaat van de test is. Maar goed, als je al een week hebt gewacht, kan je waarschijnlijk zelf wel bedenken hoe laat het is…

Klik hier om de zwangerschapstest te bekijken

Zwangerschapstest Kruidvat

Prijs: €5,49
Aantal: 2 stuks

Deze zwangerschapstest ziet er bijna uit als een corona test. Of lijkt een corona test stiekem op een zwangerschapstest? Hm, wat maakt het ook eigenlijk uit. In ieder geval dien je in dit geval sowieso je urine op te vangen. Dit breng je dan vervolgens met een pipetje aan op het gedeelte waar je de druppels moet toevoegen. Er wordt wederom getest op de aanwezigheid van het hormoon HCG. Is dit in je urine aanwezig, dan kan dat duiden op een zwangerschap. Nog een ander tipje voor je: het is niet echt handig om ineens heel veel te gaan drinken voor het nemen van de test. Dit verdunt je urine en het kan daardoor zijn dat het hormoon niet wordt opgemerkt. Gewoon ‘gaan’ wanneer je moet gaan dus.

Klik hier om de zwangerschapstest te bekijken

Zwangerschapstest Etos

Prijs: €8,99
Aantal: 2 stuks

Het gaat hier wederom om een zwangerschapstest die je kan gebruiken in een vroeg stadium. Waar het bij degene van de Action ging om 4 dagen voor de dag dat je ongesteld zou moeten worden, wordt er hier gedoeld op 5 dagen. Kan je niet wachten op eventueel ‘goed nieuws’, dan is dit wellicht wel een goede optie voor je. Het is trouwens bijna altijd zo dat de early zwangerschapstesten wat duurder zijn dan de reguliere variant. En nog een ding, zo goedkoop als bij de Action vindt je ze eigenlijk bijna nergens. Hier kan je je zorgen om maken, maar ja, als het werkt, dan werkt het, toch?

Klik hier om zwangerschapstest te bekijken

Zwangerschapstest Jumbo

Prijs: €8,99
Aantal: 2 stuks

Het is geen zwangerschapstest van Jumbo eigen merk, maar wel eentje van het merk Clairivo. Je zou met deze test al na 1 minuut resultaat moeten zien. Ben je dus in de stress omdat je bang bent dat je zwanger bent op jonge leeftijd/ van een one night stand of om een andere reden, dan is dit een test voor jou. Het enige is dat je even moet wachten tot je naar de wc moet, vanwege de reden die we hierboven beschreven. Goed, als je al vaker een test hebt gedaan, weet je ongetwijfeld wel hoe alles in elkaar steekt. Veel succes.

Klik hier om de zwangerschapstest te bekijken

Koopgids zwangerschapstest

We hebben je al het een en ander verteld, maar misschien is het handig als we nog even op een rijtje zetten waar je nou eigenlijk op moet letten bij de aanschaf van een zwangerschapstest. Lees de volgende punten aandachtig door en kies uiteindelijk voor welke zwangerschapstest of zwangerschapstesten je gaat. Je kan natuurlijk ook altijd een variatie aan testen aanschaffen. Better be safe than sorry, nietwaar?

 • Gevoeligheid
  Zwangerschapstests hebben verschillende gevoeligheden bij het detecteren van het zwangerschapshormoon hCG (humane choriongonadotrofine). Een test met een lagere gevoeligheid kan zwangerschap eerder detecteren, soms al vóór de verwachte menstruatie. Kijk naar de gevoeligheid van de test op de verpakking, ofwel kijk naar een vroege zwangerschapstest of de reguliere variant.
 • Nauwkeurigheid
  Betrouwbare merken staan bekend om hun nauwkeurigheid. Lees recensies en vraag advies aan medische professionals of apothekers om een betrouwbare test te kiezen. Bij dit punt kan je je dus afvragen hoe het zit met de test van de Action. Kijk bijvoorbeeld online voor recensies van deze test, om je mening hierover te laten beïnvloeden.
 • Type display
  Digitale tests geven resultaten duidelijk weer in woorden zoals “zwanger” of “niet zwanger”, terwijl andere tests lijnen, plussen of minnen kunnen tonen. Kies het type display dat je het meest comfortabel vindt. Overigens zullen de digitale tests wel wat duurder uitvallen.
 • Hoeveelheid tests
  Sommige zwangerschapstests worden verkocht in multipacks, wat handig kan zijn als je meerdere tests wilt uitvoeren of als je van plan bent ze in de toekomst te gebruiken.
 • Timing
  Zwangerschapstests zijn het meest nauwkeurig als ze worden uitgevoerd na de verwachte menstruatie. Als je een vroege test wilt doen, kies dan een test met een lagere gevoeligheid.
 • Houdbaarheid
  Controleer de vervaldatum van de test om er zeker van te zijn dat deze nog steeds geldig is. Het klinkt misschien gek, maar een test die ‘over de datum’ is, wil je eigenlijk niet meer gebruiken. Het is onbetrouwbaar en kan valse resultaten geven.

Heb je alle bovenstaande punten doorgelezen en weet je welke test je gaat aanschaffen, ga dan nog direct naar de winkel. Het is altijd handig om er eentje in huis te hebben als je seksueel actief bent. Ook tijdens het gebruik van anticonceptie kan het nog weleens ‘verkeerd’ gaan.

Related posts
BlogLifestyle & Trends

Isabelle Pikaar, partner van Johan Derksen: wiki, leeftijd en meer

Een van de populairste mannen op de Nederlandse televisie is natuurlijk Johan Derksen. Deze man weet het bij Voetbal Inside altijd weer…
BlogHandig & TipsHealth

Pijn linkerzij onder ribben: wat kan het zijn?

We zeggen het eens en zullen het wel vaker zeggen: zelf voor doktertje spelen is nooit een goed idee. Niet alleen omdat…
BlogHandig & TipsHealth

Voetbadje maken met soda of Biotex: gezond of niet?

Je voeten zijn de onderdelen van je lichaam waar je waarschijnlijk niet heel warm van wordt. Althans, de meeste mensen niet. Ze…