BlogHandig & Tips

Wafelijzer Action, Lidl & meer Budget Keuzes

pancake maker

Hmm… De heerlijke geur van versgebakken wafels hangt doorgaans op een markt of in een lekker cafeetje. Maar wist je dat je zelf ook heel erg gemakkelijk die geur in huis kan halen? Dat doe je met niets minder dan een wafelijzer waarmee je zelf wafels gaat bakken. En als we je vertellen dat ook het maken van wafelbeslag echt niet moeilijk is, ben je vast overtuigd.

Echter begrijpen we goed als je niet alsmaar dure dingen kan blijven kopen, omdat er op die manier niks meer overblijft. Gelukkig zijn daar de budgetvriendelijke wafelijzers! Kan je toch zelf wafels bakken maar ben je niet de hoofdprijs kwijt voor een apparaat als deze. Lees in deze blog waar je deze fantastische wafelijzers vindt, hoe duur ze zijn en wat je er allemaal mee kan.

Wafelijzer Action

Wat is een beter voorbeeld van een budgetvriendelijke winkel dan de Action? Een winkel waar je van allerlei spullen kan vinden en waarschijnlijk ook wel zoiets als een wafelijzer kan tegenkomen. Het is en blijft immers zoiets wat niet per se nodig is, maar wel leuk en dus perfect in het assortiment thuishoort.

Tristar Wafelijzer PD-8872

Prijs: €14,95

En jawel, zie hier de wafelijzer die je gewoon in de schappen van de Action kan vinden. Hij kost een kleine vijftien euro en ziet er vanaf de buitenkant uit als een soort tosti-ijzer. Sterker nog, we denken niet eens dat het verkeerd gaat als je hierin probeert een tosti te maken. Anyway, er passen in totaal twee wafels in. Het lampje op de bovenkant van de voorkant geeft aan of hij voldoende is opgewarmd. Verder is de mate van warmte traploos instelbaar met de draaiknop. En, alsof dat nog niet genoeg was, bevindt er zich een anti-aanbaklaag op het ijzer, zodat je de wafels makkelijk van het ijzer afhaalt.

3-in-1 tosti-ijzer XL

Prijs: €39,95

Heel goedkoop is ‘ie niet, maar in vergelijking tot de wafelijzer die we hierboven beschreven, zit er toch wel degelijk verschil in. Zo is dit ijzer een stuk groter en betreft het een 3-in-1 ijzer. Dat betekent dat je de ijzers los kan halen, om er andere ijzers in te doen voor het bakken van een tosti en een panini. Daarnaast is het uitgerust met een anti-aanbaklaag en zal de temperatuurregeling automatisch verlopen in plaats van dat je dat zelf moet doen. Tot slot een laatste voordeel en dat is dat alle platen in de afwasmachine kunnen. Hoef je zelf niet te smeren met vet aan je handen.

Let op: dit artikel is alleen online verkrijgbaar

Wafelijzer Lidl

Ook de Lidl verkoopt mooie wafelijzers. En ja, we spreken over een meervoud, want ze verkopen inderdaad meer dan één soort wafelijzer. Houd er wel rekening mee dat het een online bestelling betreft en je de apparaten dus niet in een Lidl-winkel gaat vinden.

SILVERCREST® KITCHEN TOOLS Wafelijzer

Prijs: €24,99

Dit wafelijzer leent zich uitstekend voor het bereiden van zowel zoete als hartige lekkernijen. Afhankelijk van het recept zal je misschien de temperatuur moeten aanpassen en dat kan, gezien de traploos instelbare thermostaat. Wanneer het lampje op groen springt, weet je dat het ijzer op temperatuur is en kan je beginnen met bakken. Het is altijd handig om een bakspray te gebruiken, maar ben je dat vergeten, dan zal de anti-aanbaklaag ook wel zijn werk doen. Handig is verder het kabeloprolsysteem aan de onderkant. En, ben je even kwijt wat je nu precies moet doen qua wafels, dan word je misschien geïnspireerd door de 15 meegeleverde receptideeën.

SILVERCREST® KITCHEN TOOLS Wafelijzer pastel

Prijs: €22,99 (zonder korting €29,99)

Je ziet het misschien al aan de naam van deze ijzer, maar het betreft een pastelkleurige variant. Je kan kiezen tussen lila, babyblauw en wit. Hoewel die witte natuurlijk niet veel met pastel te maken heeft, is het wel degelijk een toevoeging op je interieur. Het is een keer geen zwart en RVS, maar gewoon iets leuks. Echter, dat ‘leuks’ moet het ook gewoon doen. Gelukkig voor jou is dat zeker het geval. Helaas niet fancy uitgerust met van allerlei temperatuurregelaars en dergelijken, maar wel met extra platen. Je hebt een plaat voor het bakken van wafels, eentje voor leuke figuurtjes en een derde voor het maken van je eigen donuts. Hartstikke gaaf!

Andere budget keuzes

De Lidl en de Action zijn niet de enige winkels die er bestaan en daarmee ook niet de enige die wafelijzers verkopen. We zullen daarom nu overgaan to andere budget keuze wafelijzers. Lees je gauw verder?

Wafelijzer Emerio

Prijs: €14,99

Allereerst een wafelijzer voor een leuk prijsje. Het betreft de Emerio WM-115404 Wafelijzer, welke redelijk simpel is, maar wel doet wat hij moet doen. Het apparaat kan je gemakkelijk reinigen, heeft een anti-aanbaklaag én anti-slipvoetjes. Dat laatste is handig omdat je op die manier er wat zekerder van kan zijn dat hij op zijn plek blijft staan. Ook als je kracht zet om de deksel open te krijgen of er per ongeluk tegenaan stoot. Het moet je maar over komen dat het hele gevaarte op de grond valt, terwijl je met kleine kinderen bezig bent.

Wafelijzer Nedis

Prijs: €25,99

Wist je dat wafels eigenlijk helemaal niet héél ongezond zijn. Wat wafels ongezond maakt, is in 9 van de 10 gevallen de toppings die je erop doet. Ook moet je erop letten dat je er niet te veel van consumeert. Maar gewoon, een plain wafel op zijn tijd als snack is echt niet verkeerd. Misschien is het wel beter dan al die koekjes die je in een week eet. Goed, dit wafelijzer is simpel, niet duur en heeft een behuizing van RVS. Het vermogen ligt op 750 watt, wat niet heel hoog is. Hoe lager het vermogen, hoe langer het duurt tot je wafel klaar is. Geduld is hierbij een schone zaak.

Wafelijzer MOA

Prijs: €27,99

Kijk, nóg een wafelijzer van een prima formaat en prijs. Dit keer gaat het om de MOA Waffle Maker – Wafelijzer – Wafelmaker – WM512S. Een wafelijzer dat een behuizing heeft die koel blijft terwijl je aan het bakken bent. Eentje met een vergrendeling zodat je niet per ongeluk het wafelijzer kan openmaken. Eentje die, in onze horen, geschikt is om te gebruiken wanneer je met je kleine wafels gaat bakken. Overigens is dit een rond wafelijzer, waar in totaal vier wafels uit zullen komen. Tenminste, je kan ze natuurlijk ook niet stapelen en gewoon als één grote unit behandelen, maar je snapt wat we bedoelen.

Wafelijzer Bestron

Prijs: €16,89

Ach, wat een schatje. Dit is een mini-wafelijzer waar je gewoon 1 wafel per keer in kan bakken. Het is dé toevoeging bij je komende paasontbijt of kerstlunch. Wie zin heeft, bakt een verse wafel terwijl de rest geniet van alle andere lekkernijen die je hebt verzameld. De wafelijzer is ook nog eens beschikbaar in verschillende kleurtjes en past dus vast in ieder interieur. Weet wel dat je er echt niet te veel van moet verwachten en dat het niet de meest kwaliteitsvolle wafelijzer betreft. Ach, de recensies zijn zeker weten overwegend goed dus als je de keuze lastig vindt, kan je daar altijd nog tussen kijken.

Wafelrecept

We kunnen je natuurlijk niet achterlaten zonder je nog te verblijden met een recept voor wafels. Misschien heb je alle ingrediënten al wel in huis en kan je direct beginnen met bakken. Lees:

Ingrediënten

 • 350 gram bloem
 • 2 eetlepels suiker
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1/2 theelepel zout
 • 2 eieren
 • 350 ml melk
 • 5 el olie
 • 1 theelepel vanille-extract

Instructies

 1. Verwarm je wafelijzer voor volgens de gebruiksaanwijzing.
 2. In een grote kom meng je de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
 3. In een andere kom klop je de eieren los en voeg je de melk, gesmolten boter en vanille-extract toe.
 4. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en roer tot een glad beslag.
 5. Giet een kleine hoeveelheid beslag in het hete wafelijzer en bak de wafels volgens de instructies van het apparaat, meestal tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dit duurt vaak zo’n 5 minuten, maar kan verschillen per wafelijzer.
 6. Herhaal dit proces met de rest van het beslag.

Serveer de wafels warm met je favoriete toppings, zoals ahornsiroop, vers fruit of slagroom. Geniet van je zelfgemaakte wafels!

Related posts
BlogHandig & Tips

Fietstas Action, Lidl & meer Budget Keuzes

In ons fietsgekke land, waar de tweewieler koning is en fietsen een integraal onderdeel van onze cultuur vormt, is een goede fietstas…
BlogLifestyle & Trends

Soundos El Ahmadi: partner, familie, afkomst en meer

Ons land kent heel wat verschillende cabaretiers. Nu zijn sommigen wat bekender dan anderen. Echter zijn er maar weinig cabaretiers zo vaak…
BlogLifestyle & Trends

Djamila Celina: leeftijd, kind, moeder en meer feitjes

‘Die dame met dat roze haar’. Een goede, eerste omschrijving van de dame die daadwerkelijk bekend staat als Djamila Celina. Deze Nederlandse…