Blog

De crème de la crème van Nederlandse presentatrices

Ook wij, Nederland dus, hebben door de jaren heen een schat aan getalenteerde presentatrices voortgebracht. Stuk voor stuk hebben ze ons televisie- en mediaveld verrijkt. Sterker nog, een aantal van hen is zelfs over de grens gevlogen. Deze vrouwen zijn stuk voor stuk goed in wat ze doen en ook nog eens leuk om naar te kijken. Keer op keer weten ze het publiek de inspireren, informeren en soms zelfs uit te dagen.

In deze blog zullen we een diepgaande blik werpen op enkele van de meest opvallende, Nederlandse presentatrices. Zij vertegenwoordigen de crème de la crème van het vak. En weet, wanneer we voor jouw idee misschien iemand hebben overgeslagen, is dat niet bewust. Er zijn namelijk zóveel goede presentatrices, dat we vast wel er eentje per ongeluk zijn vergeten. Laat het ons dan alsnog maar weten, zo verdient de ‘vergeten vrouw’ misschien toch nog wel een plekje in onze lijst.

#1 Linda de Mol: de allrounder

Linda de Mol is zonder twijfel één van de meest iconische en veelzijdige presentaties in Nederland. Haar indrukwekkende carrière heeft zich uitgestrekt over decennia en omvat talloze televisieprogramma’s op de commerciële omroepen. Miljoenjacht, Ik Hou van Holland en Linda’s Zomerweek zijn voorbeelden van die programma’s. Linda’s charmante persoonlijkheid en natuurlijke flair voor entertainment hebben haar een geliefd figuur gemaakt. Zo is ze naast haar presentatieschap, ook nog eens actrice én heeft ze de twee populaire tijdschriften LINDA en LINDA Meiden op de markt gezet.

Feitje: De dochter van Linda, Noa Vahle, is sinds kort ook bezig met het veroveren van het medialandschap. Zij focust zich met name op de sport, maar blijkt erg succesvol. Zo heeft ze onlangs nog de Televizier-Ring Talent binnengesleept.

#2 Eva Jinek: de nieuwskoningin

Hoor je ‘diepgaande gesprekken en serieuze journalistiek’, dan hoor je als het goed is ook ‘Eva Jinek’. Deze blonde dame is een zeer gerespecteerd Nederlands nieuwsanker. Haar interviews zijn scherp en de manier waarop ze maatschappelijke kwesties belicht, is fenomenaal. En nee, het is geen nieuwslezeres of interviewer, maar de host van haar eigen talkshow genaamd ‘Jinek‘. Je kan haar dagelijks op RTL4 bewonderen, met uitzondering van de weekenden. Zie haar misschien wel als de vrouwelijke Humberto Tan.

Feitje: Jinek heeft twee kinderen, een zoontje genaamd Pax en een dochtertje genaamd Salo. Beide namen betekenen ‘vrede’, een erg mooi gebaar als je het daar zo over hebt.

#3 Chantal Janzen: de entertainer

Chantal Janzen is een multitalent dat schittert op zowel het podium als het scherm. Haar onmiskenbare charisma en gevoel voor humor maken haar tot een favoriet persoon. Onze favoriet is misschien wel haar rol in het programma ‘Chantal blijft slapen‘, waar meer dan eens ongemakkelijke situaties tot een humoristisch beeld leidden. In ieder geval weet Chantal maar al te goed hoe ze haar publiek moet betrekken en vermaken. Wist je trouwens dat dit multitalent ook nog Duitse programma’s heeft gepresenteerd. Het ging toen onder andere om ‘Das Supertalent‘.

Feitje: Chantal Janzen zal nooit zich laten meeslepen door emoties. Ze vindt dit lastig en je hoeft dan ook geen ‘slippertjes’ op dat vlak van haar te verwachten. Ach, op deze manier vinden wij haar ook al erg leuk.

#4 Floortje Dessing: de wereldreiziger

Als er iemand het toonbeeld is van iemand die nooit reismoe zal worden, dan is het Floortje Dessing wel. Ze inspireert nog wekelijks of soms maandelijks Nederlanders met haar mooie reisprogramma’s. Haar avontuurlijke geest en de moed om de meest afgelegen plekken te verken, hebben haar een speciale plaats in ons hart gegeven. ‘Floortje naar het einde van de wereld’ is misschien wel het meesterwerk van alles dat ze ooit heeft gedaan. Gelukkig gaf ze zelf aan nog niet klaar te zijn met het reizen en dus mogen we nog steeds het een en ander van haar verwachten.

Feitje: tijdens een reis naar Jemen heeft Dessing een tijdje vastgezeten in een oorlogsbunker, toen er dagenlang gevechten plaatsvonden. Gelukkig heeft ze uiteindelijk het gebied op een veilige manier weten te verlaten.

#5 Dionne Stax: de presentatrice met veel stijl

Dionne Stax is bekend om haar elegante stijl en verfijnde presentatievaardigheden. Ze heeft haar stempel gedrukt op programma’s als het NOS Journaal, ‘Van Onschatbare Waarde‘ en ‘DNA Onbekend‘. Haar kalme en professionele houding maakt haar tot een van de meest bewonderde nieuwsankers van Nederland. Bovendien zullen veel Nederlanders haar ook erg aantrekkelijk vinden om naar te kijken. Overigens maakt ze vandaag de dag met name programma’s voor Omroep MAX.

Feitje: Dionne is al een langere tijd gelukkig met Steven Jansen, die ook wel bekend staat als ‘Steve’ uit het dj-duo ‘Lucas and Steve’. We hopen dat ze nog lang en gelukkig samen blijven.

#6 Sophie Hilbrand: De maatschappelijk betrokken presentatrice

Sophie Hilbrand staat bekend om haar betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties. Ze heeft programma’s gemaakt die gevoelige onderwerpen zoals psychische gezondheid en seksualiteit bespreken. Haar werk draagt bij aan het vergroten van bewustzijn en begrip in de samenleving. Tegenwoordig zal je haar met name kennen van haar presenteren bij ‘Khalid & Sophie‘ een talkshow van de BNNVARA.

Feitje: In relaties vóór haar huidige partner Waldemar Torenstra, is Hilbrand weleens vreemd gegaan. Naar eigen zeggen was dit dan wel vaak aan het einde van de relatie en kwam het met name door een gebrek aan communicatie. Ach, zolang ze nu maar gelukkig is en er mee weet om te gaan, toch?

Nou, wijzelf vinden dat we hierboven een mooie lijst aan prachtige, Nederlandse presentatrices hebben gepresenteerd (snap je?). Ze zijn stuk voor stuk nog actief in het medialandschap en verwachten ook niet dat ze binnenkort hier afstand van zullen doen. Anders zal het ongetwijfeld vast wel in één van de talkshows voorbij komen. Ze interviewen namelijk geregeld ook elkaar, grappig toch?