BlogLifestyle & Trends

Vivianne Miedema: partner, carrière en meer

De Oranje Leeuwinnen hebben de laatste jaren hun populariteit flink de lucht in zien gaan. Waar een paar decennia geleden voetbal nog echt iets voor de mannen was en er nauwelijks aandacht was voor het vrouwenvoetbal, is dat nu wel anders. Dat komt onder andere omdat ons vrouwelijke team wel meedoet in de wereldtop en de mannen vaker misschieten. 

Anyway, één topper uit dat team is spits Vivianne Miedema. En over wat voor topper we het trouwens gaan hebben, deze goedlachse dame schrijft keer op keer geschiedenis met het aantal goals dat ze maakt. Benieuwd naar haar partner, carrière en meer? Lees dan gauw verder!

Wie is Vivianne Miedema?

Vivianne Miedema is een Nederlandse voetballer, die wereldwijd bekendstaat als een van de beste spitsen in het vrouwenvoetbal. Geboren op 15 juli 1996 in Hoogeveen, begon haar carrière op jonge leeftijd. Sindsdien heeft ze al talloze prijzen op haar naam staan en enkele records gebroken. Overigens schijnt Miedema zelf erg bescheiden te zijn. De individuele prijzen zijn daarom niet hetgeen dat Miedema nou echt het meest fantastisch maakt, zo vertelt haar huidige partner. 

Carrière 

Maar goed, prijzen of niet, het enthousiasme dat Miedema voor de sport heeft, is er eigenlijk al haar hele leven. Ze begint al op jonge leeftijd met spelen, waar ze in het begin van haar jeugd al snel opvalt en besluit mee te doen met jongens teams. Haar talent bleef niet onopvallend en in 2011 maakte ze de overstap naar sc Heerenveen. Hier schreef ze geschiedenis, gezien ze als jongste debutante ooit in de landelijke Eredivisie mocht spelen. De jaren die volgden, zagen er ongeveer als volgt uit:

  • sc Heerenveen: 2011-2014
    In het seizoen van 2013/2014 maakte Miedema ontzettend veel doelpunten in de competitie. Zelfs zoveel, dat ze ontzettend gewild werd op de transfermarkt. Grote clubs als Paris Sant-Germain en ook Bayern München uitten hun belangstelling. 
  • Bayern Munchen: 2014-2017
    Nog geen jaar bij de Duitse club, scheurde Miedema haar buitenste enkelband. De eerste hevige blessure zou later niet de enige blijven. Overigens hielp ze na een herstelperiode de club wel naar een eerste titel als landskampioen. 
  • Arsenal: 2017 – heden
    Een nieuwe uitdaging vond ze bij de club Arsenal. Althans, het duurde even weer voordat ze dezelfde doelpunten kon leveren zoals ze dat voorheen deed. Uiteindelijk speelde ze later weer erg goed, maar scheurde ze in 2022 haar voorste kruisband. 

Nederlands efltal

Die buitenlandse clubs zijn allemaal erg indrukwekkend, maar we zijn blij dat Miedema haar Nederlandse roots ook nog graag aanhaalt. In de zin van: ze speelt bij EK’s en WK’s bij de Oranje Leeuwinnen. Voor ons land, dus. 

En of ze daar ook presteerde. Zo schopte het team het in het WK van 2019 nog tot de finale. Ze verloren hier helaas van de Verenigde Staten. Helaas hebben ze ook in het afgelopen WK niet gewonnen, maar dat betekent niet dat ze niet goed zijn. Zo won Miedema met dit team in 2021 nog een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Tokio.

Partner

Afgezien van haar voetbalcarrière zit Miedema absoluut niet stil. Tenminste, als we het hebben over haar liefdesleven. Sinds enige tijd is zij samen met de Engelse stervoetballer Beth Mead. Hiervoor had de Nederlandse dame jarenlang een relatie met Lisa Evans, 

Maar goed, Beth Mead dus. Niet geheel toevallig spelen Miedema en Mead in hetzelfde team. Daarbij is ook wel interessant om te vermelden dat de ex-vriendin van Miedema, Evans, tot 2022 ook nog bij Arsenal speelde. Een gezellig bende bij elkaar, lijkt ons zo. 

De relatie van Miedema en Mead wordt in de vrouwenkleedkamer niet echt opgemerkt. Er wordt eigenlijk geen aandacht aan besteed en het is voor iedereen vrij normaal dat er zich stelletjes in de kleedkamer bevinden. Gelukkig maar, gezien het nog lang niet overal zo normaal is dat twee vrouwen met elkaar daten. Wij zijn er wel van overtuigd dat deze liefde oprecht is en er bovendien mag zijn. De volgende foto laat goed zien dat de twee gelukkig met elkaar lijken. 

Toekomstbeelden

Nog geen jaar geleden vertelde Miedema dat ze soms al wel bezig is met wat er naar haar voetbalcarrière zal volgen. Ze speelt nu al bijna zo’n zes seizoenen bij Arsenal en heeft naar eigen zeggen ‘haar beste periode nog niet gehad’ en toch kan ze al wel wat vertellen over haar toekomstbeeld. Zo zou ze best ‘dingen’ willen doen voor een organisatie als FIFA of de KNVB. We spreken dan over zaken op bestuurlijk niveau, als speler heeft ze al een aantal kaarten uitgespeeld. 

Echter zullen we deze plannen op korte termijn dus niet zien worden uitgewerkt, omdat ze nog erg jong is. Dit jaar, in 2023, is ze pas 27 jaar geworden en heeft ze dus nog een heel leven voor zich. Het is fascinerend om te zien dat zo’n voetbaltalent goed lijkt om te gaan met de pieken en dalen die haar overkomen. Ze is en blijft nog steeds een bescheiden, nuchtere Hollander.

AD

Overigens zit ze naast haar liefdesleven en voetbalcarrière nog steeds niet stil. Ze heeft namelijk een column in het Algemeen Dagblad (AD). Haar schrijven weergeeft een genuanceerd beeld van haar spelen, hoe het Nederlands team speelt en wat ze doet bij Arsenal. Simpelweg gewoon een leuk beeld om eens buiten de camera’s en voetbaljournalisten te horen wat Miedema te zeggen heeft. 

Ook een Miedema worden?

Miedema is een inspiratie voor veel jonge meiden om ook op hoog niveau te gaan voetballen. Echter zal niet moeten worden vergeten dat daarbij ook hard werken gepaard gaat. Zonder talent, veel trainen, succes, een dosis geluk en doorzettingsvermogen zal je nog niet half zo ver komen als het punt waar Miedema zich nu bevindt. Gelukkig is het damesvoetbal ook steeds beter geworden en wordt er meer aandacht aan besteed. Er zijn scholen waar je het naar school gaan en sporten kan combineren en kan zo proberen je droom waar te maken. 

Related posts
BlogLifestyle & Trends

Eva Jinek: partner, ouders, leeftijd en meer

Eva Jinek is een naam die synoniem staat voor journalistieke bekwaamheid en charme. Nu is het wel zo dat er maar weinig…
BlogLifestyle & Trends

Hella Huizinga: vermogen

Wie de naam Hella Huizinga hoort, denkt ongetwijfeld aan de prachtige bruiloften en evenementen die door haar worden georganiseerd. Ze zien er…
BlogLifestyle & Trends

Sophie Bouquet: vermogen, carrière en meer

De ‘toda la vida’ in haar Instagram bio, zegt al veel over de levenswijze die Sophie Bouquet hanteert. De jongedame, die de…