BlogLifestyle & Trends

Sophie Bouquet: vermogen, carrière en meer

photo of silhouette photo of man standing on rock

De ‘toda la vida’ in haar Instagram bio, zegt al veel over de levenswijze die Sophie Bouquet hanteert. De jongedame, die de harten van vele fans al heeft verovert, is een knappe verschijning die wekelijks op de televisie is te zien. Te zien in het programma GTST (Goede Tijden, Slechte Tijden), wel te verstaan. Anyway, naast haar rol in deze serie, zijn we langzamerhand steeds nieuwsgieriger geraakt naar de persoon achter dat fictieve karakter. Lees in deze blog alles wat je wil weten over Sophie Bouquet. Van vermogen tot carrière, we zullen je zo goed als mogelijk proberen te informeren. 

Een bloem in bloei

Op 5 augustus 2002 verwelkomt de wereld een klein meisje dat de naam Sophie krijgt. Het levenslicht siert haar, waarna ze na een creatieve jeugd haar plekje in de wereld van het acteren verovert. Nog zo jong als ze vandaag de dag is, ziet ze er veel ouder uit dan ze doet overkomen. Op haar Instagram zijn talloze foto’s te bekijken, waarop ze als model poseert. Een team van mensen heeft haar zó knap gemaakt, dat de positieve reacties maar blijven doorstromen. 

Maar goed, zo mooi als een persoon ook kan zijn, Sophie is veel meer dan dat. Ze speelt op haar jonge leeftijd een rol in de populaire televisieserie GTST, waar ze de rol van Merel Verduyn vertolkt. 

Goede Tijden, Slechte Tijden

Goede Tijden, Slechte Tijden, vaak afgekort tot ‘GTST’, is de langstlopende Nederlandse soapserie, die sinds 1 oktober 1990 wordt uitgezonden op de zender RTL 4. De serie speelt zich af in het fictieve dorp Meerdijk, waar je het leven van de inwoners volgt. De verhaallijnen in de serie betreffen dan ook vaak romantische, dramatische en soms ook maatschappelijke thema’s. Door de jaren heen heeft de serie tal van personages en families geïntroduceerd, waarvan sommigen inmiddels iconisch zijn voor de serie en de Nederlandse televisie. Voorbeelden hiervan zijn de families Alberts, Sanders, De Jong en Bouwhuis. 

De serie zorgt niet alleen voor entertainment, maar ook regelmatig voor het aansnijden van maatschappelijke onderwerpen. Denk aan homoseksulatieit, pesten en mentale gezondheid. Het maakt de taboe-onderwerpen wat meer bespreekbaar voor een breed publiek. 

Merel Verduyn zou niet blijven

Waar Sophie eerst voor slechts een bijrol auditie deed, zit ze nu al sinds 2019 in de serie. Het eerste idee was dat Sophie een bipolaire stoornis zou hebben, waardoor ze haar gezin zou terroriseren. Met een opname in een gesticht zou ze uit de serie worden geschreven, maar haar verhaallijn bleek uiteindelijk toch wat anders in elkaar te steken, want ze is er dus nog steeds. 

Ook in komend seizoen 2023-2024 speelt Merel nog een prominente rol in de serie, voor zover we dat kunnen weten, natuurlijk. Het vorige seizoen, dat altijd met de zomervakantie eindigt, werd afgesloten met een cliffhanger. Dit jaar was het weer zeer heftig en we zijn benieuwd wat het Merel, de rol die Sophie speelt, allemaal brengt. Ben je benieuwd naar de acteerkunsten van deze brunette? Bekijk dan even het volgende filmpje, dat laat zien op welke manier Sophie haar rol als Merel weet te vertolken:

https://www.youtube.com/watch?v=4YsqejEaOJo

Betaalt dat eigenlijk goed, een rol in GTST?

Wie dacht dat je als acteur van ongeveer de best lopende soapserie van Nederland de hoofdprijs verdiend, heeft het mis. Het zou volgens meerdere media bladen absoluut geen vetpot zijn om een acteur te zijn, iedereen verdiend ongeveer een modaal salaris. Dat salaris zou neerkomen op een bruto salaris van €2500,- per maand. Overigens zou het wel zo zijn dat de acteurs die er al het langst in zitten, meer verdienen dan de nieuwkomers. Klinkt ook ergens wel logisch, maar hoeveel dat is, dat weten we niet per definitie. 

Bovendien moet je je realiseren dat Merel nog erg jong was, toen ze begon met het spelen in de serie. Zo jong, dat ze nog niet eens meerderjarig was. Er gelden dan andere regels met betrekking tot de werktijden en begeleiding. Hoeveel salaris je dan zou verdienen, is eveneens onbekend. Wat we daarmee kunnen concluderen is dat Sophie door haar rol in GTST ongetwijfeld geen miljonair is geworden. Ze kan er van leven, moet er hard voor werken en houdt zeker wat over om te sparen. Wellicht dat ze ook nog geld verdiend met haar modellenfoto’s, maar ook daar zijn de tarieven zo verschillend, dat we geen idee kunnen hebben van wat ze ermee verdiend.

‘Sophie Bouquet deelt foto in azuurblauwe bikini’

Er vinden een hoop veranderingen plaats in de wereld. Sommige veranderingen zijn positief, andere veranderingen zijn juist het tegenovergestelde daarvan. De titel van dit tussenstuk is een titel van een artikel dat recentelijk is gepubliceerd. Het is een teken van het seksualiseren van vrouwen. 

Sophie heeft het recht om foto’s te plaatsen die zij graag wil, maar helaas wordt dit niet op de goede manier ontvangen. Althans, daar zijn de meningen over verdeeld. Een vrouw als Sophie wordt nog steeds gezien als een object van verlangen. Het maakt dat vrouwen zich niet veilig voelen, zich liever bedekken en daarmee mannen niet aanspreken op hun toch wel verkeerde reacties. Ja, Sophie kiest er zelf voor om iets te laten zien, maar nee, dat geeft een man niet het recht dat op zo’n manier te gebruiken. Sophie deelt inderdaad een foto in azuurblauwe bikini, so what?

De seksualisering die hierbij gaande is, kan machtsverhoudingen bevestigen en de perceptie van vrouwen als voornamelijk seksuele wezens versterken, waardoor andere kwaliteiten en capaciteiten worden gemarginaliseerd. Tijd voor verandering!

Sophie als Merel en…

Sophie staat nog aan het begin van een hopelijk lange carrière. Ze is in ieder geval druk bezig om haar CV uit te breiden. Naast haar rol in GTST, speelt ze soms ook kleine bijrolletjes, bijvoorbeeld in de TV Kantine. We hopen dat Sophie haar eigen uniciteit behoudt en nog veel laat zien de komende jaren, of dat nu is als model of actrice. 

Related posts
BlogLifestyle & Trends

Vivianne Miedema: partner, carrière en meer

De Oranje Leeuwinnen hebben de laatste jaren hun populariteit flink de lucht in zien gaan. Waar een paar decennia geleden voetbal nog…
BlogLifestyle & Trends

Eva Jinek: partner, ouders, leeftijd en meer

Eva Jinek is een naam die synoniem staat voor journalistieke bekwaamheid en charme. Nu is het wel zo dat er maar weinig…
BlogLifestyle & Trends

Hella Huizinga: vermogen en meer

Wie de naam Hella Huizinga hoort, denkt ongetwijfeld aan de prachtige bruiloften en evenementen die door haar worden georganiseerd. Ze zien er…