Blog

Je bruiloft regelen: hoe ver vooruit moet je daarmee beginnen?

woman touch man's hand

Het wordt door velen omschreven als de mooiste dag van je leven: de trouwdag. Juist daarom hecht men er veel waarde aan om die dag tot in de puntjes te regelen. Een goede voorbereiding is het halve werk en daar heb je tijd voor nodig. Maar hoe ver vooruit moet je eigenlijk beginnen met het zetten van concrete stappen? Het algemene advies luidt: wacht zeker niet te lang, want hoe vroeger je begint met regelen, hoe meer keus je doorgaans hebt.

De perfecte bruidsjurk

Als bruid wil je natuurlijk perfect voor de dag komen in de bruidsjurk van je dromen. Op televisie zie je vaak dat het allemaal in vrij korte tijd geregeld wordt, maar vergeet niet: dat is televisie. In het dagelijkse leven ligt het allemaal net iets anders, want leveranciers van trouwjurken hebben soms een levertijd van meer dan een half jaar. Het kan dus zeker geen kwaad om al een jaar voordat je gaat trouwen de eerste afspraak te plannen voor het uitzoeken van een mooie jurk. Ga je dat al niet meer redden? Geen nood! Er is vast wel een leuke bruidsjurk te vinden die al kant-en-klaar in de winkel hangt, maar echt maatwerk zit er dan niet meer in.

De mooiste locatie

Mannen hebben het wat levertijden op kleding betreft vaak wat makkelijker. Weliswaar gelden ook voor trouwpakken levertijden, maar ze zijn sneller gemaakt en bovendien is er voor mannen veel meer keus, waardoor maatwerk niet altijd nodig is. Heel anders ligt dat bij de door jullie gewenste trouwlocatie. Als je de mooiste locatie hebt gevonden om jullie trouwfeest te vieren, leg die dan ruimschoots vooraf vast voor de betreffende datum. Voor je het weet, is een ander je voor en moet je noodgedwongen op zoek naar een alternatief. De kleding en de locatie zijn de belangrijkste zaken die het hele karakter van de dag bepalen, dus regel dit op tijd.

Andere aandachtspunten

Er zijn nog meer zaken die je bij voorkeur een half jaar voor de grote dag al wilt kunnen afvinken. Denk hierbij aan het verzorgen van de muziek op het feest, het regelen van de trouwambtenaar en het bestellen van de taart en de ringen. Misschien wil je in een oldtimer naar de plechtigheid rijden of opgehaald worden in een limousine? Regel het allemaal ruim op tijd, dat scheelt je veel zorgen.