Blog

Creëer een gezellige eetkamer met deze stijlvolle tips 

white wooden framed glass door closed

Staat het aanpakken van de eetkamer hoog op je to-do lijstje? Bijvoorbeeld omdat je meer en meer een andere stijl in huis terug wilt laten komen of omdat de indeling op dit moment niet helemaal optimaal is? Met een paar kleine aanpassingen kun je al een wereld van verschil maken en ga je voor dat ene perfecte totaalplaatje waar je altijd al van hebt gedroomd. Waar je dan zoal aan kunt denken? In dit blog geven we je een paar erg handige tips om mee aan de slag te gaan.

Ga op zoek naar een set eetkamerstoelen die fijn zitten en stijlvol ogen

Het hebben van een goede eetkamerstoel is een absolute must in je eigen eetkamer. De beste stoelen zitten enorm comfortabel en ogen uitnodigend. Hierdoor kan het zomaar zo zijn dat de eetkamer de nieuwe favoriete plek bij jou in huis gaat worden en dat je er aangenaam kan tafelen of kan borrelen. Ga dus altijd op zoek naar een set stoelen met een comfortabele rugleuning en in een fraaie stof.

Maak van de eettafel de blikvanger bij jou in huis

Maar ook het uitzoeken van een eettafel is een belangrijk punt van aandacht. Haal je bijvoorbeeld een luxe ronde eettafel in huis? Dan oogt dit meteen reuze gezellig en het kan ook nog eens de blikvanger bij jou in huis worden. Niet zo gek dus dat er op het gebied van het formaat, de kleur en het materiaal van de tafel enorm veel mogelijk is. Heb je daar op dit moment al een bepaalde voorkeur voor? Hierdoor ga je net even wat gerichter aan de slag met het shoppen ervan en het scheelt je aardig wat tijd en uitzoekwerk.

Stem de stijl van de eetkamer af op de rest van het interieur in huis

Weet je eenmaal goed hoe je de eetkamer opnieuw in wilt gaan richten? Probeer de stijl altijd in lijn te houden met de andere kamers in huis. Dit zorgt voor een sereen en rustig geheel en de ruimtes sluiten mooi op elkaar aan. In een meubelwinkel krijg je een goed beeld hoe je dit het beste aan kunt pakken. Of je nu het liefste gaat voor Wabi Sabi, klassiek, industrieel of Scandinavisch. Een eetkamer is in iedere denkbare woonstijl uit te voeren. Laat het opdoen van de nodige dosis inspiratie dus maar snel een keer beginnen.