Blog

Deze boeken zijn leuk om cadeau te geven aan vrouwen

white and pink flowers on white printer paper

Lezen is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van een mens. Door lezen vergroten mensen niet alleen hun kennis, maar ook de verbeeldingskracht en empathie. Het opent deuren naar nieuwe werelden, ideeën en perspectieven, waardoor lezers zichzelf kunnen verrijken en hun begrip van de wereld kunnen verdiepen. Hoe dan ook stimuleert dat lezen het kritisch denken en verbetert het de algemene taalvaardigheid.

Of het nu fictie, non-fictie, poëzie of wetenschappelijke literatuur betreft, lezen biedt een bron van inspiratie. Het is essentieel voor persoonlijke groei en intellectuele ontwikkeling. Ook wanneer je al wat ouder bent, kan het nog steeds heel veel voor een mens bieden. Dat je alleen maar boek als cadeau voor aan een meisje van 7 zou geven, omdat ze net begint met lezen, is daarmee wat kortzichtig gedacht. In deze blog vertellen we je om die reden welke boeken leuk zijn om te geven als cadeau aan vrouwen. Ben je benieuwd? Wacht dan niet langer!

Verschillende schrijvers met verschillende schrijfstijlen

Het zou saai zijn als de hele wereld fictie zou schrijven in een soort ’thriller-achtige vibe’. Gelukkig is het tegendeel waar en zijn er op de wereld heel veel verschillende schrijvers met heel veel verschillende schrijfstellen. Zo heb je de echte romanticussen, degene die zich richten op non-fictie, de uitschieters in poëzie en natuurlijk ook degene die dus wel thrillers schrijven. We hebben hieronder enkele populaire schrijvers bij vrouwen voor je neergezet. Inclusief een aantal tips van boeken, natuurlijk.

#1 Rupi Kaur

Bekend boek: Milk and honey
Stijl: poëzie, gedichtjes

Rupi Kaur is een bekende schrijfster die bekend staat om haar poëzie vol emotie en eenvoud. Haar werken, waaronder ‘Milk and Honey’ en ‘The Sun and Her Flowers’, resoneren wereldwijd vanwege hun directe stijl en thema’s zoals liefde, pijn, zelfontdekking en feminisme. Kaur’s gedichten, vaak vergezeld van illustraties, spreken een breed publiek aan door hun toegankelijkheid en diepgang, en hebben haar een prominente plaats gegeven in de moderne poëzie. Het is prachtig, al zeggen we het zelf. Mocht je willen weten wat haar schrijfstijl precies is: ze heeft een Instagram-pagina waar vrij vaak posts op worden gemaakt met haar gedichten. Deze komen uit haar boeken, maar gaan ook over hetgeen er vandaag de dag zich allemaal afspeelt.

#2 M.J. Arlidge

Bekend boek: Iene Miene Mutte
Stijl: thrillers

De man die een hele serie boeken heeft geschreven, waarvan de titel het begin van een kinderliedje is. Hoe vrolijk dat ook misschien klinkt, niets is minder waar. Die titels slaan namelijk op de manier waarop er iets met een moord gebeurt in het boek. Maar goed, M.J. Arlidge zelf is een Britse schrijver, wie bekend staat om zijn spannende thrillerserie (die van die kinderliedjes) met Helen Grace in de hoofdrol. De psychologische diepgang is geweldig, evenals de verrassende wendingen die keer op keer plaatsvinden. De grote schare fans zijn met name van van zijn intense, maar verslavende schrijfstijl. Sounds amazing, nietwaar?

#3 Lucinda Riley

Bekende boekenserie: De Zeven Zussen
Stijl: roman (liefde, historie)

Tja, het is bijna onmogelijk om deze schrijfster (en haar ontzettend populaire boekenserie) over te slaan. Lucinda Riley is immers buitengewoon populair vanwege haar meeslepende romans die geschiedenis, mysterie en romantiek combineren. En dan al helemaal met de boekenserie De Zeven Zussen, die inmiddels wereldwijd miljoenen lezers hebben betoverd met de intrigerende verhaallijn en levendige personages. De historische achtergronden, maar toch hedendaagse kenmerken, zorg voor een mix van herkenning. Het wordt 8 boeken lang ontzettend spannend gehouden, om uiteindelijk tot een fijn en bevredigend einde te komen. We zullen je geen spoilers geven en zouden maar gewoon zeggen, schaf het aan, zodat de ontvanger kan gaan beginnen met lezen.

#4 Mark Manson

Bekend boek: The Subtle Art of Not Giving a F*ck (De edele kunst van not giving a f*ck)
Stijl: zelfhulpboek

Mark Manson is een Amerikaanse schrijver en blogger, met name bekend om het boek ‘De edele kunst van not giving a f*ck’. Het werk richt zich vooral op persoonlijke ontwikkeling en zelfhulp, waarbij Manson conventionele wijsheid uitdaagt en lezers aanmoedigt om bewuster te leven en prioriteiten te heroverwegen. Zijn benadering is direct en provocerend, met een nadruk op eerlijkheid en zelfreflectie. Daarmee zijn de boeken, ook de ‘Everything Is F*cked: A Book About Hope’, niet echt voor iedereen. Maar goed, gezien hij toch wel degelijk een wereldwijd publiek heeft aangetrokken door onder andere de toegankelijke schrijfstijl, is het wellicht toch wat interessanter dan je denkt. De complexe ideeën over het leven worden namelijk op tamelijk duidelijke manier uitgelegd. Jij weet ongetwijfeld wel of de ontvanger hier op zit te wachten, of niet.

#5 Colleen Hoover

Bekend boek: It Ends With Us
Stijl: liefdesroman

De boeken van Colleen Hoover, waaronder ‘Misschien Ooit’ en ‘Sterrenhemel’, hebben wereldwijd een grote schare fans verzameld vanwege hun pakkende verhalen en complexe personages. Hoover staat bekend om haar vermogen om moeilijke onderwerpen aan te pakken, zoals liefde, verlies en zelfontdekking, met een gevoelige en soms humoristische benadering. Haar romans resoneren bij lezers vanwege hun oprechtheid en de manier waarop ze universele menselijke emoties verkent. Colleen Hoover blijft een invloedrijke stem in de hedendaagse romantische fictie. Kopen maar, geven maar, genieten maar!

Conclusie

Zo zie je maar weer, dit is slechts een greep uit het aantal boeken dat we vandaag de dag op de markt te vinden zijn. Het is een combinatie van tamelijk bekende schrijvers en schrijvers die wel bekend zijn, maar misschien wat minder in Nederland. Waar je ook voor gaat, het is hoe dan ook een geweldig idee om dit aan te schaffen als cadeau. We zouden zeggen, op naar een geweldige verjaardag ennûh misschien krijg jij zelf ook wel een boek op je verjaardag!