Blog

De kunst van make-up: tips, trends en semi-permanente opties

Make-up is een manier van zelfexpressie, tijd voor jezelf en creativiteit. Make-up was en is tegenwoordig zeker zoveel meer dan enkel een schoonheidsproduct. Het maakt niet uit of je iedere dag alleen een beetje mascara op doet of juist kiest voor een ‘full-face-of-make-up’, voor iedereen ziet make-up er weer anders uit en iedereen heeft dus zijn eigen routine. In dit artikel verkennen we de vraag hoe je ervoor kan zorgen dat je make-up de hele dag goed blijft zitten, welke semi-permanente make-up opties er zijn en welke make-up trends we kunnen verwachten in het najaar van 2024. 

Hoe laat je make-up lang zitten?

Je kijkt in de middag in de spiegel en je komt tot de ontdekking dat je make-up helemaal vervaagd is. Dit kan best frustrerend zijn, want je denkt ‘ik had net zo goed niets op kunnen doen’. Gelukkig zijn hiervoor technieken om ervoor te zorgen dat je make-up langer blijft zitten. Langdurige make-up begint bij een goede huidverzorging. Zorg dat je huid is gereinigd en gehydrateerd voordat je je make-up gaat aanbrengen. Ook is het een goed idee om gebruik te maken van een primer zodat je make-up beter op je huid blijft zetten. Zorg er wel voor dat als je primer op siliconen basis is gemaakt, je make-up dit ook is. Hetzelfde geldt voor een primer die op waterbasis is. Als je namelijk een waterbasis primer gebruikt maar vervolgens make-up op siliconen basis op je gezicht aanbrengt, dan werken deze niet samen en vervaagt je make-up dus snel. Een andere tip is om je make-up routine af te sluiten met een setting spray, zodat het extra goed blijft zitten. 

Semi-permanente make-up: een langdurige oplossing

Voor iedereen die graag wat langer nog in bed wil blijven liggen maar tegelijk een verzorgde look wil, kan ook semi-permanente make-up (pmu) overwegen. Zo kun je je wenkbrauwen laten microbladen, je lippen een natuurlijk gekleurde tint geven of je eyeliner laten tatoeëren. Het voordeel van deze behandeling is dat deze make-up vaak maanden tot zelfs jaren meegaat waardoor je dus als opgemaakt wakker wordt en je make-up routine dus aanzienlijk korter wordt in de ochtend. Naast het voordeel van gemak zijn de resultaten van pmu ook subtiel maar toch zeker wel aanwezig. Het geeft dus een illusie van natuurlijke schoonheid wat je zelfvertrouwen kan vergroten. 

Make-up trends in 2024

Elk jaar komen er veel nieuwe make-up trends bij, zoals lippigmentatie, die vaak sterk worden beïnvloed door sociale media. Een trend die we bijvoorbeeld veel voorbij zien komen zijn glossy lips die worden aangebracht met een donker lippotlood, een lichte lipstick en vervolgens worden afgemaakt met een mooie transparante gloss. Een andere trend op het gebied van make-up voor het najaar is de ‘flushed cheeks’: hoe meer blush, hoe beter en het liefst maak je gebruik van cream producten. Tot slot zullen we ook de dikke eyeliner veel gaan zien in het najaar als onderdeel van de terugkomst van de gothic look. Kies je favoriete trend en geef er je eigen draai aan!